Salade van rauwe asperges met Olde Remeker

Ingrediënten:

  • 400 gram superverse asperges
  • Zuurdesembrood
  • Sesamolie
  • Olde Remeker kaas
  • 8 radijsjes
  • Groene kruiden

Vinaigrette:

  • 20 gram witte wijnazijn
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1/6 geschilde Granny Smith
  • 5 gram gladde mosterd
  • 5 gram honing

Ochtend:

  • Blender alle ingrediënten voor de vinaigrette met de staafmixer en maak op smaak met zout
  • Snijd het brood tot dunne plakken en steek er kleine rondjes uit
  • Besprenkel met een mengsel van 4/5 zonnebloemolie en 1/5 sesamolie
  • Bak 10 minuten op 190 °C en bewaar luchtdicht

Net voor de gasten binnenkomen:

  • Was en schil de asperges, verwijder het uiteinde
  • Schaaf ze met de dunschiller helemaal tot lange linten
  • Marineer 10 - 30 minuten in de helft van de vinaigrette

Net voor het eten:

  • Verdeel de asperges, over de borden
  • Maak af met de crostinis, plakjes radijs, groene kruiden en dunne geschaafde Olde Remeker

Wijn-spijs: Domaine Engel Elzas Pinot Gris

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Voorjaar 2012
  Recept downloaden

Domaine Fernand Engel Elzas Pinot Gris Réserve 2022

Franse witte wijn met een karakteristiek kruidig, bloemig en fruitig aroma. Vol en aromatisch van smaak: heerlijk bij salades, lichte visgerechten of gevogelte. Ook erg lekker zo!

15,5
Perswijn
2021
Perswijn: 15,5 punten

Vol, zoet fruit, nectarine, vanille en nougat, rustiek, vulling, zuren, lengte, complex

14,95

Vanaf 12 flessen 13,70 per fles

Even geduld a.u.b.