Lekkere wijn recepten

Gebakken heek met kruidensaus en crispy bacon

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 600 g heekfilet
  • 25 g amandelen
  • 25 g walnoten
  • 4 stronkjes little gem (kleine Romana sla)
  • 50 g roomboter
  • 1 ui
  • 1 eetl sherry azijn
  • 2 dl runderbouillon
  • 4 blaadjes verse laurier
  • 3 kruidnagels
  • 80 g bacon, in plakken

Bereiding

  1. Fruit de ui lichtbruin in 20 gram boter en blus af met de sherryazijn. Voeg dan de runderbouillon toe, de kruidnagel en de laurier en laat een uur laten trekken op laag vuur.
  2. Verwarm de bacon in de oven op 200 graden tot hij knapperig is.
  3. Snij de little gem doormidden, bestrijk met een beetje olijfolie en gril ze aan beide kanten enkele minuten in een grillpan.
  4. Bak de nootjes in een pan zonder olie goudbruin en zet apart.
  5. Bak de heek zacht op de huid en bestrooi met zout.
  6. Verdeel de stukken heek over de borden. Leg er de bacon en de little gem bij, schep er wat van de saus bij en bestrooi met de noten.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

La Cour des Dames Pays d'Oc Chardonnay 2023

Goed gemaakte wijn met wit fruit, een hint van vanille, filmende romigheid en fijne kruidigheid. Visje erbij en het is feest.

Marga Merks

Precies voldoende hout

"Een fijne rijping van deze subtiele chardonnay zorgt voor nét dat beetje meer structuur en romigheid zonder al te veel "vet"..." Lees meer

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Chardonnay met verfijning, subtiele nuances, fraaie zuren, een verkoelend takje munt tussen de fruitmand. Chardonnay die z’n iets hogere prijs dubbel en dwars waard is.
Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Toast, perzik, citrus, bloesem, rond, sappig, zachte zuren, lengte

9,40

Vanaf 12 flessen 8,65 per fles

Even geduld a.u.b.